Certifierade montörer
Som kund hos oss kan du lita på att allt arbete utförs av behöriga montörer certifierarede enligt regelverket Säker Vatten.
En pelletsbrännare är en investering som husägare i Långaryd inte längre kan gå miste om. En pelletsbrännare används tillsammans med en fungerande värmepanna – som drivs på olja eller ved – för att värma husets vattenburna uppvärmningssystem. Att elda med pellets är inte bara miljövänligt, det är också oerhört kostnadseffektivt. Brännaren kräver lite skötsel, samtidigt som den ger mycket värmeenergi.
Vill du få en pelletsbrännare installerad på din värmepanna? Våra installatörer är både erfarna, och certifierade. Boka tid för installation idag!
År 1990 var insamling av grenar och toppar vid avverkning, ytterst sällsynt. I början av 1990-talet infördes koldioxidskatt på fossila bränslen. En skatt som undantogs på all förnybar bioenergi. Så ser det inte riktigt ut idag. Redan år 2010 samlade man in avverkningsrester, för att producera energi, från 80 000 hektar (källa: skogsstyrelsen)
Pellets är förnybart och frigör inte mer energi än vad ett ruttnande träd gör. Dessutom, är svensk pellets berömd för att hålla hög kvalitet.
En pelletsbrännare kan skilja sig lite beroende på modell. Men grundkonstruktionen fungerar på samma sätt: en skruv som matar fram pelleten, ett förbränningsrum, en fläkt för lufttillförsel, en tändningsanordning och och ett regelsystem. Regelsystemet ser till att bränslet matas in med rätt mängd, efter aktuellt värmebehov. När brännaren värmt upp pannvattnet, bryts matningen av bränsle.
Man brukar prata om tre pelletsbrännare:
Horisontellt matade och undermatade brännare är, i stort sett, självrensade. Den pellets som matas in skjuter bort den tidigare askan som brunnit färdigt. Övermatade är, i regel, inte självrenade. Därför har vissa övermatade brännare, kompletterats med automatisk uraskning. Uraskningen sker antingen med tryckluft, eller med hjälp av en mekanisk skrapa.
När du anlitar våra VVS-installatörer i Långaryd, har du rätt att utnyttja ROT-avdraget. ROT-avdraget ger 30% på utfört arbete. Det innefattar alla arbetsmoment som kan tänkas ingå vid installationen – exempelvis; borrning, montering, och stenläggning. För att avdraget ska gälla, måste du stå som husägare. Vi drar av 30% av arbetskostnaden på fakturaunderlaget – du får allt specificerat tydligt på fakturan.
Som kund hos oss kan du lita på att allt arbete utförs av behöriga montörer certifierarede enligt regelverket Säker Vatten.
Vi är snabba på plats när olyckan skulle vara framme! Ring oss så fort som möjligt, så att vi kan minimera skador och påbörja reparationerna.
Vi är återförsäljare av många kända märken som IFÖ, Svedbergs Fmm och Mora. Välkomna förbi och kika på vår utställning!